Moro!

Kevät on edennyt jo pitkällä ja kaikilla tuntuu olevan tuleva kesä mielessä. Kevät on saanut aikaan vipinää myös Tuomarniemellä. Hiihtoloman jälkeisenä viikolla aktiivisesti toimiva oppilasyhdistyksemme Tuomarniemen metsäpojat Ry järjesti yhdessä koulun kanssa talviliikuntapäivä Jämsän Himoksella. Päivän ohjelmassa olivat laskettelu, pulkkailu ja perinteinen murtomaahiihto. Mukana olikin hyvin porukkaa, ja tarkoituksena olisi tehdä tästä jokavuotinen perinne.

18. -21.3 pidettiin perinteiset AMK metsäopiskelijoiden talvikisat, jotka järjestivät tällä kertaa Rovaniemen ammattikorkeakoulu. Ohjelmassa olivat metsäopetuksen metsätaitoilun talvimestaruuskilpailut, sekä hieman epävirallisempana mm: Curling, Kairaus, Suopungin heitto, Potkukelkka viesti, Mäenlaskua, Köydenveto ja Mölkky. Unohtamatta kuitenkaan yhteistä hauskanpitoa tai paljon korostettua VERKOSTOITUMISTA!

Samaan aikaan Tuomarniemellä järjestettiin kaksi -päiväinen (19.–20.3) Energiapuun korjuunäytös. Tapahtuman järjesti Kehittyvä metsäenergia -hanke, jossa yhteistyössä ovat Seamk ja Etelä-Pohjanmaan metsäkeskus. Maastossa esillä olivat energiapuun korjuu kalusto nokipannukahvien ja makkaran kera . Lisäksi esittelyssä oli mm. klapikoneita ja hakkureita. Samalla oli mahdollisuus tutustua kouluumme ja sen opetukseen, tai vaikkapa kokeilla ihka oikeaa metsäkonesimulaattoria!

Oppilasyhdistyksemme on siis aktiivinen ja järjestää erilaisia tapahtumia. Vaikka olemmekin etäyksikkö, teemme yhteistyötä Seinäjoen Ammattikorkeakoulun oppilasyhdistyksen SAMO:n kanssa. Tuomarniemen Metsäpojat Ry onkin saanut Samo:n alayhdistyksen aseman. Esimerkiksi keskiviikkona Samo:n järjestämässä jalkapalloturnauksessa koulustamme oli edustus (vaikkakin hieman huonolla menestyksellä). Illan jälkipelit hoidettiin Karmassa, jonne järjestettiin yhteinen bussikyyditys. 

Kevät terveisin 

-Vesa