Moro!

Ehdin taas pitkästä aikaa kirjoitella tuoreimpia kuulumisia täältä lumisesta Ähtäristä. Viime kirjoitukseni jälkeen pienen opiskelija pojan elämässä on tapahtunut niin paljon, etten tiedä mistä aloittaa…

Kaikki alkoi Helmikuun ensimmäisenä keskiviikkona pidetyistä aivan uskomattoman hyvistä kalsaribileistä, KYLLÄ!!! asu oli muuten vapaa kunhan kalsarit olivat jalassa! Härdelli sai jatkoa perjantaina pidetyistä metsätaitokisoista. Perinteenä on ollut, että toisen vuoden opiskelijat hoitavat kisajärjestelyt, ja saavat osan osallistumismaksujen ja kioskin tuloista. Sain kunnian toimia (ei ollut muita ”vapaaehtoisia”) toisena ratamestarina. Niinpä kisaa edeltävät edeltävät illat kuluivatkin rattoisasti metsässä rataa valmisteltaessa, mutta kisat menivät kokonaisuudessaan hyvin ja rahaakin kertyi luokkaretki kassaan mukavasti.

Ohjaavan oppilaan eli TUTOR:in roolissa pääsin seuraavan viikon keskiviikkona (siis viime viikolla) järjestämään 40 ranskalaiselle vaihto-oppilaalle tyypillisiä suomalaisia talviaktiviteetteja. Nämä "WINTEN FUN ACTIVITYs" olivat: Hiihto/lumikenkäily, potkukelkkailu, lumijalkapallo ja pilkkiminen. Itse olin vetämässä pilkki rastia,                                                  siis möngertämässä erittäin huonoa englantia ja mukana rutkasti BODY LANGUAGEa! Oli kuitenkin hienoa nähdä kuinka nopeasti he oppivat pilkkimisen salat, vaikka suurin osa ei osannutkaan englantia. Siis taas kerran tuli todettua se, ettei huono Englanti ole mikään syy vältellä kommunikointia vaihto-oppilaiden tai muiden ulkomaalaisten kanssa.

Jälki ”pilkkimiset” hoidettiinkin SAMON kevätkauden avajaisissa. Varhain torstaiaamuna alkoikin sitten jo matka kohti pääkaupunkiamme, jossa MTK järjesti luokallemme metsäpolitiikan seminaarin. Samalla reissulla tuli tarkastettua niin eduskuntatalokin kuin Helsingin HURJA yöelämä. Viikonloppu vierähtikin sitten lepäillen ja akkujen laitailussa uusia koitoksia varten...

Kansainvälinen tuulahdus ei suinkaan loppunut, vaikka ranskalaiset poistuivatkin. Tästä pitävät huolen Tuomarniemellä majaileva Tsekkiläinen vaihtari, joka pysyttelee Suomessa aina kesään saakka, sekä kolme Ruotsin vahvistusta. Näin ollen Tuomarniemi on noussut maailman kartalle, ja mikä parasta he ovat oppineet mitä Suomalaisuus on!

 

-Vesa