Morjens!

Tervehdys kaikille maa- ja metsätalouden blogin lukijoille. Nimeni on Vesa Tyynismaa ja opiskelen metsätalousinsinööriksi toista vuotta Ähtärissä Tuomarniemellä. Aikomuksenani olisi viikoittain (tai harvemmin) kertoa hieman elämästä ja opiskelusta täällä KESKISEN ostosparatiisin liepeillä   Ensin minun lienee kuitenkin esittäytyä...

Olen 21-vuotias ja kotoisin Kauhavan Kortesjärveltä. Olen siis (YLLÄRI PYLLÄRI) maalta, ja vieläpä oikea jyväjemmari! Isäni jäi eläkkeelle kolmisen vuotta sitten tehdyssä sukupuolenvaihdoksessa... TÄH!, siis sukupolvenvaihdoksessa ja siitä lähtien olen ollut pankin renki! ;D. Kyseessä on kasvinviljelytila, joten leipä työksi siitä ei tulevaisuudessa juurikaan ole. Vaan aikomuksenani on sen sijaan hankkia metsäinen ammatti, ja viljely olisi ikään kuin harrastus siinä sivussa! 

Varsinaisia harrastuksia ei suoranaisesti ole, kun vapaa-ajan saan yleensä kulumaan "touhuamalla ja värkkäämällä" kotosalla. Muutaman kerran kesässä pyrin kuitenkin käymään kalassa, ja metsästysluvatkin ovat kunnossa, vaikka se on jäänyt vähemmälle. Viikolla käyn yleensä pari kertaa viikossa pelaamassa sählyä tai sulkapalloa koulun liikuntasalissa. Se on hyvä ja reilun kokoinen, ja pelaajiakin on yleensä riittävästi, vaikka lentopalloiluun.

Miten päädyin Metsäalalle?

Ylioppilaslakin saatuani keväällä 2007 ajatuksissani oli kaksi kiven kovaa vaihtoehtoa: AGROLOGI VS. METSÄTALOUSINSINÖÖRI Nämä olivat tietenkin lähimpänä sydäntä, ja opiskelupaikkakin oli lähellä. Syitä miksi lopulta valitsin metsän oli monia. Suurimpana ehkä kuitenkin kutina takapuolessa siitä, että metsä pystyisi tarjoamaan enemmän uutta, ja mahdollisuuksia saada töitä kotikulmiltani. JA ainahan INSINÖÖRI on INSINÖÖRI  . Täytyy toki myöntää, että isäni hartain toive metsäammattilaisen saamisesta perheeseen/sukuun myös toteutui. Päätöstäni en kuitenkaan ole kertaakaan katunut (En ainakaan tunnusta!). Syynä tähän lienee opiskelu kaverit sekä koulumme Hyvä yhteishenki ja ilmapiiri, mutta se on jo aivan toinen tarina...

 

Ensi kertaan!

Vesa Tyynismaa                                                                                                                                           ([email protected])