Allekirjoittaneella meneillään "a stroll down to memory lane".. Sitä se talven pimeys teettää.

Vaikka vuotta 2009 on kulunut jo hyvän aikaa, vuosi 2008 tupsahtelee mieleen lähes päivittäin. Kaikista kouluvuosistani se on ollut paras - kevät tarjosi opiskelijatapahtumia ja luokan järjestämiä bileitä, ja vaikka kesäkin kului osittain koululla kenttäjaksoa suorittaessa, oli se mahtavaa ja mieleenpainuvaa aikaa. Kaikilla oli ihan erilainen fiilis, vaikka koulussa oltiinkin. Opettajatkin olivat "laidunkaudella" ihan erilaisen oloisia.

Heinäkuussa luokkamme lähti lähes kaksi viikkoa kestäneelle ja 7 maata käsittäneelle Euroopan matkalle - reissua oli järjestelty yli vuoden verran. Loppukesä kuluikin kotona maalaushommissa.. Mukavaa vaihtelua ja rentoa meininkiä.

Syksyllä lähdin kolmen muun koulumme opiskelijan kanssa vaihtoon San Luis Obispoon, Kaliforniaan. Siellä viettämäni 3 kuukautta oli ihanaa aikaa, ja lämmin ilmasto jatkoi kesää mukavasti aina marras-joulukuulle asti! ;)

Vaihtoa suosittelisin kaikille! Vaikka moni saattaa epäillä kielitaitoansa tai muuten vain jännittää ulkomailla opiskelua, voin vakuuttaa, että se on turhaa. Uuteen kulttuuriin tutustuminen oli upea kokemus, ja vaikka jenkkiläisyys onkin kaikille varmasti pintapuolisesti televisiosta tuttua, niin on se hyvin erilaista nähdä "californication" livenä.. Ja ystävyyksien solmiminen - se on aina kivaa.

Parasta vaihdossa pidän kuitenkin sitä, miten kasvaa ihmisenä - itselläni on ainakin aivan erilainen olo, ja tavallisia asioita arvostaa ihan eri tavalla. Kaikki mitä ruisleivän, salmiakin ja saunan kaipaamisesta sanotaan, kävi toteen. Lisäksi pikaruokaan ja siihen, että perunaa saa vain ranskalaisina, ehti jo kyllästyä.. Se, että kotoiseen Suomeen pääsi juuri Joulun alla, oli ihanaa!

 

Oldies but goldies! Takaisin nykyaikaan....

Koulua, töitä, tehtäviä ja vapaa-ajalla rentoutumista.. Tärkeysjärjestys ei toki ole tuo, mutta näilläpä eväillä nämä viikot vierähtää. Mä oon tällainen "vanha sielu", enkä tajua miten päivät oikein kuluu näin nopeasti. Mihin mä ne oikein hukkaan, kun pitkään suunnitteilla olleesta laskettelureissustakaan ei näytä tulevan mitään - vaikka Jouppilanvuorelle ajaisi hetkessä.. Lapin reissukin jää tältä vuodelta väliin joten edes pulkkamäkeen olisi päästävä! Huuto

Tuntuu, että vuodenvaihdetta juhlittiin vasta viikko sitten, mutta todellisuudessa nyt edessä onkin jo kaikenmaailman Ystävänpäivät sun muut.. Ja opiskeluun ei pääse kyllästymään - kouluvapaa viikkokin taas lähestymässä - mutta kun tuli luvattua mennä töihin koko kyseenomaiseksi hiihtolomaksi - hups vaan..! 

Tosin taskurahan tienaaminen on aina mukavaa ja jaksaa taas paremmin opiskella kun on saanut vähän vastapainoa..?

Mutta missä välissä sitä ehtii ottaa rennosti, olla lungisti? Hiihtoloma on aina ollut sellainen autuus, joka katkaisee kevään opiskelut..

ONNEKSI ON SENTÄÄN VIIKONLOPUT!!! ..ja jälleen perjantai lähestyy lupaavasti. Ehtiipä tässä vielä ensin loppuviikosta katsoa kun abit rellestää ja palelee rekkojen kyydissä! ;) Se oli hauskaa aikaa..

Onnekkaat te, joilla hiihtolomaviikko on täysin tyhjä - tai vaikka se kuluisi töitä tehdessä - nauttikaa! :) Kyllä sitä saa taas päntätä ainakin pääsiäiseen asti! Cool 

PEACE ON!

- Juha